fbpx

Waarom ik werk met WordPress en Divi

“WordPress… Daar maak je websites in toch? Divi… Nooit van gehoord!”
Hoog tijd om uit te leggen wat WordPress en Divi zijn, en waarom ik zo graag gebruik maak van deze systemen!

WordPress

Websites worden opgebouwd door middel van code. Heel veel code. Hier kun je vanalles mee bouwen. Maar heel eerlijk, ik wordt niet extreem blij van coderen, en grote kans jij ook niet! Gelukkig bestaan er Content Management Systemen (CMS). Dit zijn systemen die het makkelijker maken om websites te bouwen, maar vooral ook te bewerken. Het is een soort format van waaruit je werkt waarin een groot deel van de code al gedaan is. WordPress is een CMS, waarmee je enorm veel kanten op kunt. Er bestaan talloze thema’s (layouts/formats/templets, hoe je het wilt noemen) die je kunt bewerken en invullen. Deze thema’s worden door allemaal verschillende bedrijven ontwikkeld en aangeboden. Naast thema’s heb je binnen wordpress ook plug-ins. Plug-ins kunnen allemaal functies aan je webstie toevoegen. Bijvoorbeeld een contactformulier, een google maps kaart, een webshop etc. Er zijn eindeloos veel plug-ins die net als de thema’s door iedereen gemaakt en verkocht kunnen worden. Zo is wordpress eigenlijk een systeem waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.
Dit maakt wordpress een erg handig systeem, waarin je enorm veel kunt personaliseren (met de thema’s, plug-ins of door zelf code toe te voegen), maar wat je ook heel simpel kunt houden. Dat is zowel handig voor mij, als voor mijn klanten.

Dus waarom WordPress?

Tegenwoordig kun je naast in WordPress ook heel gemakelijk mooie websites maken in bijvoorbeeld Wix of Squarspace. Het voordeel van wordpress is het nadeel van deze systemen. Waar aan wordpress websites iedereen een bijdrage kan leveren,  staat er bij bijvoorbeeld Wix en Squarspace maar 1 bedrijf aan het roer die alle mogelijkheden voor jou bepaalt. Dit zorgt er voor dat je veel minder functies hebt binnen je website. Doordat iedereen door middel van thema’s en plug-ins kan bijdragen aan wordpress zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Van uitgebreide webshops tot online leeromgevingen, met een beetje technische kennis kun je het allemaal fixen!

Divi

Eerder had ik het al over wordpress thema’s. Divi is zo een wordpress thema. Maar niet zomaar één. Het is namelijk ook een page-builder (die je eventueel ook los als plug-in in combinatie met een ander thema kunt installeren). Dit zorgt er voor dat je pagina’s op talloze creatieve manieren kunt opbouwen. Met divi kun je websites maken die uniek zijn, en die helemaal aanlsuiten bij jouw branding. En toch blijf je de technische mogelijkheden houden die wordpress biedt!

Dus waarom Divi?

Met Divi kan ik mijn creativiteit helemaal los laten en precies de website ontwikkelen die ik voor ogen heb voor mijn klanten. Daarnaast is het voor klanten ook mogelijk om de website later zelf aan te passen als zij dat willen.

Hulp nodig?

Wil jij een website laten ontwikkelen die je vervolgens zelf kunt bewerken met WordPress en Divi? Ik help je dolgraag! Bekijk mijn aanbod, of neem contact met mij op om te kijken naar wat ik voor jou zou kunnen betekenen!

Over mij

Hoi, ik ben ilse! Als online creator zorg ik er voor dat jij 100% je authentieke zelf kunt uitstralen op het internet. Dit doe ik door middel van webdesign en visuele branding. 

Op mijn blog deel ik mijn ervaringen als ondernemer. 

Aanbod